Cashmanagement trends 2021

Trends in de wereld van cashmanagement: wat kan jij verwachten in 2021? In 7 trends vatten wij de belangrijkste veranderingen en innovaties samen. Van inzichten in jouw cashflow tot internationaal ondernemen en Artificial Intelligence. Houd jij het allemaal nog bij? Bekijk snel hieronder de trends.

Trend 1: Inzicht krijgen in jouw cashflow

De behoefte aan platformen die inzicht geven in cashmanagement groeit, daarom staat 2021 in het teken van innovatie rondom cashmanagement platformen. Met de huidige economische uitdagingen is het belangrijk om goed inzicht te hebben in de liquiditeit en cashflow van jouw bedrijf. Door dit actief te blijven tracken, weet jij of jouw bedrijf financieel gezond is. In het Togather platform worden elke dag een aantal belangrijke graadmeters voor jouw cashflow getoond, namelijk: Days Sales Outstanding (DSO), Key Performance Indicators (KPI’s), een Aging List en de volledige debiteurenprestatie. Op die manier ben en blijf jij op de hoogte van de cashflow van jouw bedrijf en houd je grip op jouw zaak.

Trend 2: Makkelijker internationaal ondernemen

Met de Brexit erbij is internationaal ondernemen weer een stukje lastiger geworden. Weet jij trouwens bij welke partij welke verantwoordelijkheden liggen? Bij betalingen over de grens kan namelijk wel eens wat fout gaan. Als ondernemer krijg jij bij internationale transactie te maken met andere dingen dan bij binnenlandse debiteuren. Denk dan aan een incasso die gedaan moet worden als er iets misgaat met de factuur, ligt die verantwoordelijkheid dan bij de ondernemer? En zo ja, hoe los jij dat op? G20 is momenteel bezig met het makkelijker maken van betalingen over de grens. Kan jij daar niet langer op wachten en wil jij verzekerd zijn van een goede transactie? Dan biedt Togather een oplossing voor jou: via ons platform kan jij niet alleen een kredietcheck doen op internationale bedrijven, maar ook verzekeren wij internationale debiteuren zodat jij gewoon zaken kan (blijven) doen met al jouw nationale én internationale klanten.

Trend 3: Geen betalingsrisico meer

In deze tijd, waarin alles digitaal gaat, is betalingsfraude een groot risico. Zelfs 16% van de MKB’ers heeft wel eens te maken gehad met betalingsfraude. Als ondernemer wil jij zorgeloos bezig zijn met het werken aan jouw ambities, daar horen betalingsrisico’s natuurlijk niet bij. Het betalingsrisico ligt momenteel bij de ondernemer en daar kan dit jaar verandering in gebracht worden, want jij kan het betalingsrisico uit handen geven. Door middel van onze ‘gewone’ factoring neemt Togather jouw betalingsrisico over, zo kan jij écht zorgeloos ondernemen.

Trend 4: Digitalisering van accounting systemen

In het digitale tijdperk is digitalisering een must. De huidige accounting systemen zijn al een tijdje online, maar deze trend zet zich verder door: het is van belang om ten alle tijden bij jouw facturen en boekhouding te kunnen. Op die manier krijg je weer meer inzicht in de financiële gezondheid van jouw bedrijf (zie trend 1). Door jouw accounting systeem te koppelen aan een cashmanagement platform heb jij ongoing inzicht in jouw boekhouding, facturen, liquiditeit en het zorgt ervoor dat jij meegaat in de digitalisering die nog steeds bezig is.

Trend 5: Duurzaam ondernemen

In het ondernemersklimaat is de afkorting ‘MVO’ al haast niet meer weg te denken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen optie meer, maar een must. Om te werken aan de maatschappelijke doelstellingen van jouw bedrijf is het van belang om inzicht te hebben in de middelen die jij hebt, zodat jij die doelstellingen daadwerkelijk kan behalen. Eén van die middelen is financiering. Door een goed cashmanagement te hebben, weet jij welke ruimte er is om duurzaam te ondernemen, bijvoorbeeld voor een investering in een duurzaam project. Naast het cashmanagement platform van Togather Finance, werkt Togather vanuit het moederbedrijf Channel Capital Advisors ook aan eigen maatschappelijk verantwoorde doelstellingen. Er is een volledige afdeling gewijd aan duurzame financieringen en er zijn regelmatig acties waarbij Channel iets teruggeeft aan de maatschappij. Recentelijk hebben zij honderden ‘cold brew kits’ ingekocht en uitgedeeld aan intensivisten in Londen en Manchester.

Trend 6: Artificial Intelligence

Een term die je niet vaak hoort in de finance wereld, maar het is zeker iets wat een belangrijke rol speelt bij cashmanagement. Artificial Intelligence heeft een voorspellend vermogen. Het zorgt ervoor dat een cashmanagement platform data-driven is, waardoor het platform op basis van data en feiten een voorspelling kan doen voor de toekomst. Deze data speelt in de huidige pandemie een grote rol, het kan namelijk ook in economisch onzekere tijden een voorspelling doen. Door Artificial Intelligence wordt cashflow forecasting nauwkeurig en betrouwbaar. Het data-driven platform van Togather heeft ook nieuwe Artificial Intelligence gestuurde features, zoals cashflow forecasting. Op die manier heb je altijd inzicht in wat eraan komt en kan je hierop anticiperen.

Trend 7: Weerbaarheid in een pandemie

De beschikbaarheid van werkkapitaal kan in economisch onzekere tijden het verschil maken voor de MKB’er. In elke branche zullen de financiële sporen van Covid-19 terug te vinden zijn, helaas voornamelijk in een negatieve vorm. In deze tijden is het des te belangrijk om de financiële zaken goed op orde te hebben en weerbaar te zijn. Bedrijven die 2020 hebben overleefd, zullen ook nog tegenslagen krijgen in 2021 en er moet opnieuw werkkapitaal worden opgebouwd. Door middel van factoring krijgen bedrijven direct werkkapitaal tot hun beschikking. Ook biedt Togather de mogelijkheid om onze factoring oplossing te gebruiken voor de afbetaling van de NOW-regeling.

Ben jij benieuwd naar de oplossingen en mogelijkheden van ons cashmanagement platform en factoring? Neem dan contact met ons op.

Cashmanagement trends infographic
Infographic trends titel
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]