De oplossing voor de liquiditeitskrapte bij jouw groothandel

Er heerst een grote concurrentiestrijd tussen groothandels en ander bedrijven die denken dat ze groothandels kunnen omzeilen. Hierdoor is de druk groot om opdrachten aan te nemen. Als je dit als groothandel niet kunt permitteren doordat er geen werkkapitaal beschikbaar is, dan betekent dit geen groei voor jouw groothandel. Dit wil je natuurlijk wel, maar hoe los je dit dan op?

Hoge concurrentiedruk bij groothandels

In de sector waarin groothandels zich bevinden heerst veel concurrentie. Deze concurrentie bestaat niet alleen uit andere groothandels, maar dit bestaat ook uit klanten of leveranciers die groothandels uit willen schakelen. Daarnaast zijn er steeds meer producenten die rechtstreeks leveren, zonder de groothandel als tussenpersoon te gebruiken. Hierdoor hoeven ze ook geen marges te delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan webshops zoals bol.com.

Om te groeien als groothandel, is het daarom belangrijk om nieuwe opdrachten binnen te halen. De druk is erg hoog. Echter is er vaak sprake van te weinig werkkapitaal. Dit komt voornamelijk doordat leveranciers direct of binnen 14 dagen hun geld willen hebben, terwijl de debiteurentermijn op 45 dagen zit. Hierdoor ontstaat een liquiditeitskrapte voor de groothandel.

De uitdaging

Wij herkennen de uitdaging, je wilt graag tijd besteden aan de core business van je bedrijf, maar ondertussen ben je ook bezig met de vraag wanneer je debiteuren betalen en of ze daadwerkelijk wel gaan betalen. Het vergt veel tijd om je bezig te houden met het vergroten van je klantenbestand, waar ook nog de complexe administratie bij komt kijken en dan is er ook nog de druk te wijten aan de hoge concurrentie. 

Onze oplossing

Wat kun je hieraan doen? Laat Togather werkkapitaal beschikbaar stellen, door gebruik te maken van factoring 2.0! Wat dit inhoudt? Wij kopen jouw facturen en zorgen ervoor dat je in ieder geval 95% van het bedrag van de factuur betaald krijgt. Op deze manier is de liquiditeitskrapte opgevuld en is het weer mogelijk om nieuwe opdrachten aan te nemen. Dit betekent dat je groothandel kan groeien en dat je je volop kan richten op de toekomst van je bedrijf.

Je kunt je richten op de groei van je bedrijf en je hoeft je niet meer zorgen te maken om de liquiditeitskrapte. Dit klinkt waarschijnlijk al heel goed, maar er is meer: 

·      Niet meer wachten op betalingen
·      Geen kopzorgen meer over te weinig werkkapitaal
·      Geen risico op faillissement of wanbetaling
·      Geen mededeling over de verkoop aan jouw klant 

Dat wij je facturen overkopen hoeft je klant natuurlijk niet te weten. De klant blijft namelijk gewoon op jouw rekening betalen en jij blijft de eerste contactpersoon voor je klant.

Naast facturen voor alle Nederlandse klanten, nemen wij ook facturen over van internationale klanten. Veel afnemers van groothandels zitten namelijk in het buitenland. Ongeveer 75% van de verdienwaarde komt uit buitenlandse afnemers. Geldt dit ook voor jouw groothandel? Dat is dus geen probleem voor ons!

Werkkapitaal beschikbaar stellen

Doordat Togather je facturen overneemt en je werkkapitaal beschikbaar stelt, speelt Togather in op de huidige werkkapitaalsvraag van onder andere de groothandel. Met factoring 2.0 van Togather weet je zeker dat alle facturen betaald worden. Je hoeft je niet meer bezig te houden met de onzekerheid van je geldstromen, maar je kunt je bezighouden met waar je echt mee bezig wilt zijn: de groei van je bedrijf. Laat de financiële rompslomp aan ons over en richt je op de toekomst! 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk hier het rekenvoorbeeld waarbij je met je eigen cijfers precies kunt zien hoeveel je ontvangt en hoeveel er wordt verrekend.

Of maak gelijk kennis met ons door je nummer achter te laten.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]