Groeiende uitzendbranche heeft betalingsuitdaging

De economie groeit, waarmee ook het aantal uren dat uitzendkrachten werken stijgt en daarmee ook de omzet van de uitzendbureaus. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de uitzendbranche! Maar hierdoor zullen er ook meer betalingen gedaan moeten worden,  terwijl de betalingstermijnen lang zijn en bij sommige klanten nog langer worden. Hoe lost jouw organisatie dit op?

Het aantal banen in Nederland blijft groeien en de vooruitzichten voor de komende periode zijn uitstekend. De uitzendbranche neemt de invulling van het grootste deel van deze groei in banen voor zijn rekening. Hiermee kan er gezegd worden dat de uitzendbranche koploper is voor het invullen van vacatures. 

In het laatste kwartaal van 2017 hebben uitzendbureaus in totaal 2,5 procent meer omzet gerealiseerd dan het kwartaal daarvoor. In dit jaar  is in week 5 tot en met week 8 zelfs een groei van  5 procent in uren geconstateerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet is hierbij gestegen met 8 procent. Binnen deze uitzendbranche presteerde de industriële sector het best, hier was er sprake van het stijgen van het aantal uren met 9 procent.

Dat zijn mooie cijfers voor de hele branche natuurlijk, maar dit betekent ook dat de bedragen van de te betalen salarissen stijgen. Meer uren, meer geld en meer/hogere facturen. Dat is natuurlijk heel positief, maar brengt ook een uitdaging met zich mee: de liquiditeitsdruk wordt daarmee ook groter.

Uitbetaling uitzendkrachten

Als uitzendbureau is het van belang om het salaris van de uitzendkrachten op tijd uit te betalen. Dit kan zowel maandelijks als wekelijks zijn. Een goede liquiditeitsbegroting is dan natuurlijk een vereiste, maar kun je alle ontwikkelingen al wel in je liquiditeitsbegroting meenemen? En hoeveel invloed heb je op de betalingstermijn van nieuwe, grote klanten? Vaak moet je meegaan met de standaard betalingstermijnen van deze grote organisaties. Zeker binnen de overheid zijn betalingstermijnen van 60 dagen geen uitzondering. 

Herken je dit? Kan het bij jou ook weleens 30, 60 of zelfs 90 dagen duren voordat de klant het bedrag heeft uitbetaald! Terwijl je de uitzendkrachten natuurlijk wel moet betalen, want je wilt geen slechte naam als wanbetaler krijgen en je wilt de goede mensen ook aan je binden. En een goed werkgeverschap is hier onderdeel van.

De vraag is dan ook of de snel groeiende uitzendbureaus voldoende liquide middelen hebben om deze groei ook te kunnen financieren, zonder de betalingstermijn bij de eigen crediteuren te overschrijden. Als er meer betaald moet worden, moet er ook geld beschikbaar zijn. Waar haal je als uitzendbureau dit geld vandaan? Heeft jouw organisatie bijvoorbeeld een speciale reservering voor deze groei gedaan in het verleden? Heb je wel invloed op het betaalgedrag van je klanten? Of is er behoefte aan een moderne financieringsmogelijkheid?

Wij snappen dat het vervelend is om te moeten wachten op de betaling van de klanten en om hier intern steeds rekening mee te houden. Het regelmatig moeten schuiven in de liquiditeitsbegroting is lastig en legt druk op de interne organisatie. Het liefste wil je dan ook een snelle betaling ontvangen na het versturen van de factuur, zodat het gat tussen ontvangen inkomsten en uitgaven op basis van uitbetaalde salarissen zo klein mogelijk is.

Factoring 2.0

Een goede optie om dit te realiseren is het gebruik maken van factoring 2.0 van Togather Factoring 2.0 maakt het mogelijk dat je binnen 2 dagen 95% van het uitstaande factuurbedrag ontvangt. Ook van de bestaande openstaande facturen! Dat betekent niet alleen een oplossing voor je liquiditeitsuitdaging, maar ook nog eens een minimalisering van een eventueel betalingsrisico van je klant. Door de inzet van factoring 2.0 wordt je werkkapitaal vergroot en kun je zonder stress de verplichtingen richting de uitzendkrachten nakomen. Een moderne manier van financieren.

Togather speelt in op de huidige financieringsvraag, die is ingegeven door de groei. Want wij begrijpen wat je als ondernemer in de uitzendbranche nodig hebt. Wacht niet langer op je betalingen en word binnen 48 uur uitbetaald nadat jij de facturen hebt gestuurd. Op die manier is de stroom van je cashflow goed te plannen en weet je zeker dat je factuur betaald wordt. Heb je klanten in het buitenland? Geen probleem! Heb je grootse dromen, maar heb je hier nog geen tijd voor gehad omdat de dagelijkse beslommeringen je erg bezig houden? Dan is dit het moment. Laat de financiële rompslomp aan ons over en richt je op je dromen. Klinkt goed toch?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk hier het rekenvoorbeeld waarbij je met je eigen cijfers precies kunt zien hoeveel je ontvangt en hoeveel er wordt verrekend. Of maak gelijk kennis met ons door je nummer achter te laten.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]