Handelsverkeer tussen EU en VK, post Brexit

Bij het uittreden van het VK uit de EU hebben de ondernemingen, die actief zijn aan beide kanten van het kanaal, verschillende keuzes gemaakt in hoe zij de handel met hun klanten/leveranciers voortzetten. Wij zien dat veel ondernemingen ervoor kiezen om een aparte entiteit aan de andere kant van het kanaal te starten om de handel tussen EU en het VK efficiënter te maken. Hierdoor kunnen bedrijven vanuit hun “lokale” entiteit beter profiteren van de kansen in de markt ten opzichte van concurrenten die niet voor deze route hebben gekozen.

Voor met name de kleinere en middelgrote ondernemingen kleeft hier een nadeel aan voor wat betreft de financiering. En dan specifiek de financiering van de transacties. Veel van de financiers kunnen namelijk niet vanuit één centrale organisatie deze klanten met één oplossing faciliteren. Dit betekent dat voor ieder land met verschillende partijen en faciliteiten moet worden gewerkt.  

Dit levert veel dubbel werk op, schakelen met verschillende ‘loketten’ bij de behandeling van de aanvraag, maar ook tijdens de looptijd van de faciliteit. Bovendien leiden deze versnipperde oplossingen tot een gebrek aan inzicht.

Een voorbeeld: Een ondernemer uit NL heeft in 2021 een aparte entiteit in het VK opgezet, naast zijn reeds bestaande onderneming in NL en Duitsland. Deze onderneming heeft voor het verkrijgen van werkkapitaal voor deze drie entiteiten te maken met drie financiers of, indien deze in het beste geval tot dezelfde groep behoren, drie verschillende vestigingen. Echter ieder werkt met eigen (acceptatie) voorwaarden, processen, contactpersonen en tariefstellingen.

Bij Togather Finance doen wij als FinTech bedrijf dit anders. Wij zijn er op ingericht, om voor klanten te werken die zijn gevestigd in het VK, NL, België en Duitsland vanuit één centrale organisatie met één systeem. Eén team zorgt voor de uitvoering van de faciliteiten die in de verschillende landen nodig zijn om de groei in elke land te realiseren.

Er is één contactpersoon waar de klant mee schakelt als er vragen zijn. Wij vinden dit heel logisch….. in de praktijk is dit uniek en onderscheidt dit ons van andere aanbieders.

Voor financieel adviseurs betekent dit dat zij een complete oplossing kunnen bieden aan hun klanten in en buiten Nederland.

Meer weten wat het Togather Team kan doen voor ondernemers en financieel adviseurs, neem contact op met Frank Reijn.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]