Hoe gaat de uitzendbranche (28 miljard omzet) om met de betaaluitdaging en groei?

Door ons systeem draait 15% van deze omzet (en zelfs 56 miljard wereldwijd). Dit zijn onze bevindingen:

Een van de uitdagingen van (snel) groeiende uitzendbureaus is het managen van de facturatie en dus de liquide middelen; het salaris van de flexwerker moet betaald worden wanneer zijn/haar werk verricht is, terwijl de klant vaak een betaaltermijn van 30 dagen (of meer) hanteert na factuurdatum. Een goede facturatie discipline en liquiditeitsbegroting is dan natuurlijk een vereiste, maar kun je alle ontwikkelingen wel in je liquiditeitsbegroting meenemen? En hoeveel invloed heb je op de betalingstermijn van nieuwe, grote klanten? Vaak moet je meegaan met de standaard betalingstermijnen van deze grote organisaties, en zeker binnen de overheid zijn betalingstermijnen van 60 dagen geen uitzondering. 

Herken je dit? Kan het bij jou ook weleens 30, 60 of zelfs 90 dagen duren voordat een klant het bedrag heeft betaald? En dat terwijl je de uitzendkrachten natuurlijk wel moet blijven betalen. Je wilt immers geen slechte naam krijgen en juist de goede mensen aan je binden. Een belangrijk onderdeel hiervan is goed werkgeverschap.

De vraag is dan ook of de snelgroeiende uitzendbureaus voldoende liquide middelen hebben om deze groei te kunnen financieren, zonder de betalingstermijn bij de eigen crediteuren te overschrijden. Als er meer betaald moet worden, moet daar ook geld voor beschikbaar zijn. Waar haal je als uitzendbureau dit geld vandaan? Heb je wel invloed op het betaalgedrag van je klanten? Of is er behoefte aan een meegroeiende financieringsmogelijkheid? 

Wij snappen dat het vervelend is om te moeten wachten op de betaling van de klanten en om hier intern steeds rekening mee te houden. Het regelmatig moeten schuiven in de liquiditeitsbegroting is lastig en legt druk op de interne organisatie. Het liefste wil je een betaling snel ontvangen na het versturen van de factuur, zodat het gat tussen ontvangen inkomsten en uitgaven op basis van uitbetaalde salarissen zo klein mogelijk is.

Onze Fintech oplossing: 

Een goede optie om dit te realiseren is gebruik te maken van het all-in concept van Togather. Onze Fintech oplossing maakt het mogelijk dat je binnen een dag 95% van het uitstaande factuurbedrag ontvangt, ook van bestaande openstaande facturen! Dat betekent niet alleen een oplossing voor je liquiditeitsuitdaging, maar ook nog eens een minimalisering van een eventueel betalingsrisico van je klant. Hierdoor wordt je werkkapitaal vergroot en kun je zonder stress de verplichtingen richting de uitzendkrachten nakomen. Een moderne manier van financieren; volledig verzekerd en ook voor internationale facturen met USD en GBP. 

Het systeem waar Togather mee werkt, verwerkt op jaarbasis 9,5 miljoen facturen met een totale waarde van 56 miljard euro. 

De totale omzet in Nederland van de top honderd flexbedrijven bedraagt 14,59 miljard euro, ruim de helft (50,3%) van de totale marktomvang (bron ABU). Een groot volume wordt al door ons systeem verwerkt en wij begrijpen wat je als ondernemer in de uitzendbranche nodig hebt. We hebben hierin dus ook al een behoorlijk trackrecord opgebouwd.  

Wacht daarom niet langer op je betalingen en word binnen 24 uur uitbetaald, nadat jij de facturen hebt gestuurd. Op die manier is de stroom van je cashflow goed te plannen en weet je zeker dat je factuur betaald wordt. Heb je klanten in het buitenland? Geen probleem! Heb je groeiplannen, maar heb je hier nog geen tijd voor gehad vanwege de dagelijkse beslommeringen die je bezighouden? Dan is dit het moment. Laat de financiële rompslomp aan ons over en richt je op het realiseren van je groeiambitie. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Togather u kan bieden om uw groei te versnellen? Neem dan contact met ons op.

Top 100 flexbedrijven in Nederland. 

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]