Houd je bezig met bouwen in plaats van facturen

Heb jij een bedrijf in de bouwsector? Dan heb je wellicht gemerkt dat de bouwsector voor het vijfde jaar op rij een stijgende lijn heeft als het gaat om bouwproductie. Dat betekent ook de nodige aandacht voor je liquiditeit, want veel bouwen betekent ook een verhoging van de salariskosten en het financieren van de bouwmaterialen. Een veel gebruikte oplossing om de druk op de liquiditeit in een opgaande markt te verminderen, is factoring. Togather heeft hiervoor de oplossing: factoring 2.0! Nieuwsgierig wat dit voor jouw bouwbedrijf kan betekenen?

Personeelstekort

Veel bouwprojecten lopen vertraging op door een tekort aan personeel. Dit komt doordat er tijdens de crisis tussen 2010 en 2014 veel bouwbedrijven failliet zijn gegaan en veel bouwvakkers zich hebben laten omscholen. Nu er de laatste jaren weer sprake is van groei in de bouwsector, is er weer meer personeel nodig. Voldoende gekwalificeerd personeel voor in de bouw is moeilijk te vinden en daarom worden ZZP’ers ingezet. Die natuurlijk op tijd hun factuur betaald willen zien. Een andere lastige bijkomstigheid is dat de ZZP’ers hun tarieven verhogen, omdat er schaarste in de markt is en dat is weer lastig als ze ingezet worden bij aangenomen opdrachten uit het verleden. Want meer kosten bij gelijkblijvende opbrengsten geeft minder rendement.

Te weinig werkkapitaal beschikbaar

Een andere uitdaging is natuurlijk dat je ook op tijd het loon van je eigen personeel moet uitbetalen, terwijl je zelf nog moet wachten op de betalingen van je klanten. Er zijn dan ook veel bouwbedrijven die kampen met dit probleem. Je houdt steeds rekening met het op tijd betalen van het personeel, terwijl jij vervolgens moet wachten op het geld van je debiteuren.

Dit kan ervoor zorgen dat er niet altijd genoeg werkkapitaal beschikbaar is. Niet genoeg werkkapitaal zorgt ervoor dat er geen extra personeel aangenomen kan worden. Er is namelijk niet genoeg geld om ze uit te betalen. Eigenlijk zit je klem terwijl je zou kunnen groeien. Herkenbaar?

De oplossing

Togather heeft hiervoor de oplossing. Houd je niet langer meer bezig met het betalen van facturen van je crediteuren en laat je geldzorgen verdwijnen. Leg die zorgen bij ons neer zodat jij je met jouw bouwbedrijf volledig kunt storten op het zoeken naar goed gekwalificeerd personeel en het realiseren van mooie en rendabele bouwprojecten. Wij zorgen ervoor dat er daadwerkelijk ook werkkapitaal beschikbaar is om dit nieuwe personeel aan te nemen en de nieuwe bouwprojecten te realiseren. Wij zien alleen maar voordelen. 

Wil jij je alleen bezighouden met bouwprojecten en niet meer met je geldzorgen?

Dan kan factoring 2.0 het volgende voor jou betekenen:

·      Niet meer wachten op de betaling van je debiteuren (ook internationaal)
·      Geen risico op faillissement of wanbetaling
·      Investeringsruimte om te groeien doordat wij je facturen overnemen
·      Geen geldzorgen meer door de liquiditeit die wij beschikbaar stellen
·      Geen administratieve rompslomp waar rekening mee gehouden hoeft te worden 

Doordat Togather jouw facturen overneemt en werkkapitaal beschikbaar stelt, speelt Togather in op de huidige financieringsvraag van jouw bouwbedrijf. Dit houdt in dat jij je niet zorgen hoeft te maken over of er wel genoeg werkkapitaal beschikbaar is, bij het aannemen van nieuwe projecten.

Met factoring 2.0 van Togather weet je zeker dat de factuur betaald wordt. Je hoeft je niet meer bezig te houden met de onzekerheid over je cashflows, maar je kunt je bezighouden met waar je echt mee bezig wilt zijn: groei van je bedrijf. Laat de financiële rompslomp aan ons over en richt je op de toekomst! 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?  Bekijk hier het rekenvoorbeeld waarbij je met je eigen cijfers precies kunt zien hoeveel je ontvangt en hoeveel er wordt verrekend.

Of maak gelijk kennis met ons door je nummer achter te laten.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email