Identiteitsfraude, hoe ga je daar mee om?

In deze onzekere tijden wordt het alsmaar belangrijker om goed te weten met wie je zaken doet. Dit is dan ook één van de zaken waar wij veel aandacht aan besteden. Het kennen van jouw klanten is cruciaal voor een gezonde onderneming. Helaas is identiteitsfraude nog altijd een regelmatig terugkerend probleem. Recentelijk hebben wij een van onze klanten kunnen behoeden voor grote schade door hen te helpen bij het controleren van een potentiële klant. Op uitgebreide wijze werd er meegekeken met wie ze nu daadwerkelijk zaken zouden gaan doen.

In deze tijd van verminderd persoonlijk contact is er een verhoogde kans op oplichting middels identiteitsfraude. Partijen proberen een grote bestelling te plaatsen via de gangbare online kanalen onder de naam van bijvoorbeeld bestaande gerenommeerde (buitenlandse) ondernemingen. Hierbij wordt vaak zowel de naam van de onderneming als de naam van een hooggeplaatst persoon misbruikt. Het betreft meestal grote(re) orders waarbij zij onderhandelingen niet nodig vinden en gewoon de bestelling willen plaatsen en snel geleverd krijgen.

De identiteitsfraude wordt op zeer professionele wijze opgezet door middel van speciaal aangemaakte, professionele uitziende websites, emailadressen en telefoonnummers die allen de indruk wekken dat het legitiem is. Helaas is niets minder waar: de onderneming waarvan de identiteit wordt misbruikt, weet niets van de orders af en de orders zullen ook niet bij hen afgeleverd worden.

Middels dit bericht willen wij jou adviseren om extra alert te zijn bij grote(re) orders en de identiteit van de kopende partij extra goed te checken. Een manier om dit te doen is door het checken van de ontvangen gegevens van jouw potentiële klant bij het handelsregister of bij een kredietinformatiebureau, maar ook door het checken van gegevens via Google (of er één of meerdere websites zichtbaar zijn bijvoorbeeld). Togather Finance staat ook voor jou klaar om jou hiermee te helpen.

Identiteitsfraude
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]