Kampen met een liquiditeitskrapte? Dacht het niet!

Had jij dit verwacht? Mannen kopen tegenwoordig meer kleding dan ooit. Afgelopen jaar heeft de modebranche 4,6 procent meer omzet gedraaid. Dit is de grootste stijging in de afgelopen tien jaar. Meer mensen hebben in het afgelopen jaar kleding gekocht dan in de jaren daarvoor en dan gaat het voornamelijk om mannenkleding. Dat is goed nieuws! Toch?

Groei mannenkleding

Deze mannenkleding moest het hebben van de verkoop via internet. Wij begrijpen dat wel. Over het algemeen zie je namelijk vaak mannen met een verveelde blik achter de vrouwen aan lopen in de winkelstraat en je ziet ook vaak genoeg vrouwen op de mannenafdeling kleren kopen voor hun man. De meeste mannen willen gewoon filteren wat ze zoeken om uiteindelijk tot verkoop over te gaan en niet urenlang zoeken naar iets wat misschien leuk kan zijn. In tegenstelling tot vrouwen. De cijfers van de groei bewijzen dit punt ook weer.   

Door deze omzetgroei binnen de modebranche, wordt er ook steeds meer kleding gefabriceerd. Modefabrikanten zullen daardoor ook meer orders aan willen nemen. Dit is echter niet mogelijk voor modefabrikanten die hun kleding in China laten maken.

Factoring in de modebranche

Jij als modefabrikant herkent de volgende situatie vast wel: je laat kleding in China maken, waarbij je bijvoorbeeld 30% moet betalen bij het plaatsen van de order en 70% op het moment wanneer de goederen worden verscheept. De factuur met een betalingstermijn van 30 dagen wordt naar de debiteur verzonden wanneer de goederen ingeladen worden. Hierdoor moet je de periode overbruggen tussen het moment van productie tot aan de betaling van de factuur. Dit zorgt voor een liquiditeitskrapte. Doordat er sprake is van een liquiditeitskrapte kunnen er ook geen nieuwe orders aangenomen worden, want er is op dat moment simpelweg gewoon geen geld voor. Dus doordat de debiteur een betalingstermijn van 30 dagen heeft, is er op dat moment vaak niet genoeg werkkapitaal beschikbaar voor de modefabrikant om de fabrikant te betalen. En daar komt Togather om de hoek kijken.

De oplossing: factoring 2.0

Togather kan werkkapitaal beschikbaar stellen, zodat je als voorbeeld van de modefabrikant de fabriek in China direct kan betalen. En dat je dan ook meteen weer een nieuwe order kan doorgeven aan de fabriek. Doordat Togather werkkapitaal beschikbaar stelt, wordt het tijdelijke liquiditeitskrapte opgelost. Dit kan gerealiseerd worden door gebruik te maken van factoring 2.0 van Togather. Door middel van factoring 2.0, wordt het mogelijk gemaakt dat je binnen 2 dagen 95% van het uitstaande factuurbedrag ontvangt. De bestaande openstaande facturen meegeteld! Hierdoor hoef je niet te wachten tot de betalingstermijn verstreken is, maar kun je gelijk meer orders aannemen.

Door de groei in omzet binnen onder andere de modebranche, speelt Togather in op de huidige vraag naar extra werkkapitaal. Met factoring 2.0 van Togather hoef je niet langer te wachten op je betaling. Je hoeft je niet meer bezig te houden met de onzekerheid over je cashflow, je kunt je weer bezighouden met je ambities waar te maken. Laat de financiële rompslomp aan ons over en richt je op je ambitie!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?  Bekijk hier het rekenvoorbeeld waarbij je met je eigen cijfers precies kunt zien hoeveel je ontvangt en hoeveel er wordt verrekend.

Of maak gelijk kennis met ons door je nummer achter te laten.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]