Kredietwaardigheid is belangrijk, juist nu

 

Juist in deze tijden wil je als MKB’er weten met wie je zaken doet en hoe jouw (potentiële) klanten ervoor staan. Door middel van een kredietwaardigheidstoets kan je het risico op wanbetaling voorkomen. Dit verkleint de kans dat de continuïteit van jouw bedrijf onder druk komt te staan, mocht jouw klant failliet gaan. Weten of klanten kredietwaardig zijn, is dus essentieel als MKB’er. Dit geeft jou grip op jouw zaak.

Ondernemersrisico
Als ondernemer neem je risico’s, maar of een debiteurenrisico daarbij hoort.. Dat hoeft zeker niet. Door de inzet van een kredietwaardigheidstoets worden verschillende aspecten van jouw (potentiële) klant gecheckt, waaronder de solvabiliteit van het bedrijf, de liquiditeit en natuurlijk de omzet en winst. Als het bedrijf kredietwaardig genoeg is, onderneem je met minder risico. In deze onzekere tijden wil je niet onnodig risico lopen. Daarbij komt dat ondernemers het best presteren als zij ze de ruimte hebben om te groeien. Deze ruimte krijg je als het debiteurenrisico beperkt wordt en je meer zekerheid hebt in deze onzekere tijden.

Kredietwaardig of niet?
Het checken van de kredietwaardigheid is een onderschatte activiteit voor veel MKB’ers, terwijl hier juist veel winst te behalen valt voor jouw onderneming. Allereerst moet je overzichtelijk hebben welke risico’s je je bij welke klanten loopt. Dit krijg je door per klant de kredietwaardigheid in kaart te brengen en te bepalen of welk risico je maximaal wilt lopen. Stel op basis hiervan een plan op voor de minder kredietwaardige klanten. Ga je wel met ze in zee, wellicht met andere voorwaarden, of verklein je het risico en ga je voor zekerheid? Investeer je deze tijd in jouw onderneming of kies je voor een makkelijkere manier om geen risico meer te lopen en niet afhankelijk te zijn of en wanneer je klant je betaalt, kortom grip te hebben op jouw zaak!

De oplossing
Het proces van het toetsen van je kredietwaardigheid kun je stroomlijnen in ons data en technologie gedreven cashmanagement platform, waarin alle stappen eenvoudig (en veel ervan geautomatiseerd) kan uitvoeren. Het gaat erom dat jij als ondernemer ten alle tijden inzicht hebt in jouw klanten. Hierin helpt Togather Finance jou. Wij staan voor groei, jouw groei, door het inzicht in de kredietwaardigheid van jouw bestaande én klanten. Daarnaast voorzien wij jouw bedrijf van extra werkkapitaal door het overnemen van jouw facturen, uiteraard zonder jouw klanten hierover te informeren. Dat alles via één overzichtelijk platform. Zo weet je als ondernemer met wie je zakendoet en kom je niet voor verrassingen te staan. Dat is zeker ondernemen, juist nu.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]