MKB in Nederland kan weer eerder investeren en sneller groeien

Goed nieuws: ondernemers worden weer méér de baas over hun eigen portemonnee    

Ondernemers in het MKB kunnen naar verwachting op korte termijn alle openstaande facturen op hun klanten verpanden of verkopen aan derden. Dit is overigens nu al wel wettelijk toegestaan maar minister Sander Dekker van Rechtsbescherming heeft deze week een inspirerend wetsvoorstel ingediend. Het wordt bedrijven verboden in de inkoopvoorwaarden op te nemen dat een leverancier de aan de klanten uitgestuurde facturen verpandt of verkoopt.

“Dit is fantastisch nieuws voor elke ondernemer!” zegt Deborah Hutchinson, CEO bij Togather Finance. “Het is eigenlijk te bizar voor woorden dat ondernemers feitelijk hun eigen portemonnee zomaar – en vaak min of meer gedwongen – bij hun klanten moesten achterlaten.”

Het prachtige én ondernemende resultaat als dit wetsvoorstel wordt aangenomen?

MKB’ers die in hun branche ‘geconfronteerd’ werden met dergelijke inkoopvoorwaarden, krijgen nu de mogelijkheid om hun liquiditeitspositie onmiddellijk te versterken, waardoor ze beoogde investeringen naar voren kunnen halen. Cash is weer King!  En, het is goed voor de economie!

  MKB’ers willen eigen baas zijn

“Dit wetsvoorstel betekent praktisch dat MKB’ers met hun bedrijven sneller kunnen groeien,” zegt een opgetogen Deborah Hutchinson. “Zo  kunnen ze méér financiële ruimte krijgen bij hun financiers als deze beperking van tafel is. Ondernemerschap in Nederland betekent – met dank aan dit wetsvoorstel – voor iedereen dan weer waar het zelfstandig bestaan ooit om is begonnen: eigen baas zijn.”

Meten is weten

Volgens Deborah Hutchinson groeit de markt in Nederland voor het verpanden of verkopen van facturen.

“Maar eigenlijk gaat het hier om veel méér dan slechts het verkrijgen van direct werkkapitaal. Zo is Togather Finance nu al in staat om door de voortschrijdende technologische ontwikkelingen, gekoppeld aan innovatief denken en doen op het gebied van ICT, de ondernemer te voorzien van managementinformatie over z’n klanten en het daarbij behorende betaalgedrag. Meten is weten. Ook wordt het automatiseringsniveau van de financiële processen verbeterd, zonder afbreuk te doen aan het persoonlijke contact met de klant. De ondernemer draagt bij Togather Finance zijn factuur over, niet zijn klanten! Data- en technologie-gedreven oplossingen bieden hierbij de oplossing voor de ondernemer.”

Togather Finance wordt in de markt gezien als koploper op dit thema.

“De ondernemer behoort regie te hebben over zijn ambities, plannen en dromen”, vervolgt Deborah Hutchinson. “Bovendien heeft de ondernemer geen zorgen meer over de vraag wanneer én óf zijn klanten zullen betalen. Een ondernemer zal blij zijn dat zijn cashflow voorspelbaar wordt.”

Vlag uit

Precies om die reden is Deborah verheugd voor al die ondernemers in Nederland die nu nog te maken hebben met de oneerlijke verplichtingen die klanten in hun inkoopvoorwaarden opleggen. “Bij MKB’ers, werkzaam in een branche waarin die verboden de norm waren, kan dan ook de vlag uit. Het is goed dat minister Dekker dergelijke bepalingen gaat verbieden. Ondernemen wordt weer leuk. Ondernemers zijn eindelijk weer de baas over hun eigen portemonnee.”

U onderneemt nu meteen actie, toch?       
Ondernemers die te maken hebben met dergelijke bepalingen in de inkoopvoorwaarden van hun klanten, nodigen we uit om snel contact met ons op te nemen. Regeren is immers vooruitzien! We gaan er namelijk van uit dat het wetsvoorstel wordt aangenomen; we bespreken graag de mogelijkheden voor u. Direct werkkapitaal om te kunnen groeien is geen onmogelijkheid meer!

Overigens kunnen ondernemers die geen last hebben van dergelijke bepalingen in de inkoopvoorwaarden van hun klanten vanzelfsprekend ook contact met ons opnemen. Ook u wilt toch uw ambities en dromen waarmaken en groeien? Ook u wilt uw liquiditeitspositie versterken en doorgroeien naar The Next Level.  We nodigen u van harte uit!

+31 20 770 35 25
info@togatherfinance.nl

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]