Securitisatie van debiteuren?

Securitisatie is een vrij complex en bewerkelijk instrument om activa om te zetten in geld, maar nu is er ook een vereenvoudigd securitisatie product voor debiteuren op de markt: Factoring 2.0.

Het verschil met de traditionele factoring oplossingen is de daadwerkelijke koop van de vordering met alle voordelen van dien.

Voor de middelgrote bedrijven zijn we een ‘one-stop-financing-shop’. Dit betekent dat we niet alleen de nodige software ondersteuning bieden om een securitisatie programma te draaien, maar ook zelf de openstaande facturen kopen. Dit tegen de meest gunstige tarieven in de Nederlandse markt. Hiermee reduceren we het risico op wanbetaling tot een absoluut minimum. Het platform waar alles op draait wordt o.a. door Randstad gebruikt. Samen met Channel Capital zijn we onder de naam Togather actief in de factoring markt.

Togather is de stille factoraar die nationale en internationale vorderingen koopt, waardoor klanten direct de beschikking hebben over liquiditeiten en zo ongestoord verder kunnen groeien. Zonder risico van wanbetaling of faillissement. Dit heeft geresulteerd in een mooie klanten portefeuille, waarbij ons product voor verschillende reden wordt ingezet: puur voor werkkapitaal verbetering, voor de slotsom van een bedrijfsovername of de off balance voordelen die dit met zich meebrengt om o.a. de financiële ratio’s te verbeteren.

In het kort de voordelen van Togather:

1. Geen mededeling aan de debiteur (stille factoring)

2. Zeer ruime financiering

3. Ook buitenlandse debiteuren

4. Geen betalingsrisico of faillissementsrisico

5. Off balance voordelen


Loopt u in de praktijk tegen (internationale) klanten aan die ook de cash conversion cycle willen verkorten om verder te groeien? Of heeft u een overname traject waarbij werkkapitaal optimalisatie gewenst is of (een deel van) de financieringsoplossing kan zijn? Neem dan contact met ons op om dit te bespreken.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]