To trade or not to trade, that is the question…

De gevolgen van het vertrek van het VK uit de EU en de douane-unie nemen in rap tempo toe voor MKB-ondernemingen die in het buitenland handel drijven.

Om goederen van en naar de andere kant van “Het Kanaal” te importeren en exporteren, moet uw bedrijf voldoen aan nieuwe douaneprocedures, veel papierwerk, onvoorspelbare leveringstermijnen en tegen 30-40 procent hogere kosten. Het kostenniveau steeg met 30-40 procent als gevolg van onder andere de hogere kosten voor de administratie, logistiek en belastingen. Flinke stijging die een dramatische impact hebben op de business volumes. Deze volumes hebben de MKB’ers het hardst getroffen.  Deze daalde met 35%, tegenover 23% voor grote organisaties.

Ondernemers onderzoeken mogelijkheden om dit te voorkomen, als de exportvolumes laag zijn, zijn er ondernemers die gewoon stoppen met zakendoen in het buitenland. Bij ondernemingen waar de export substantieel is verplaatsen zij de bedrijfsactiviteiten naar de andere kant van “Het Kanaal”.

Zoals deze groothandel in machineonderdelen. Ze hebben een groeiend bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat de onderdelen koopt van manifacturers over de hele wereld en  ze verkoopt aan klanten in het VK en de EU. Het leveren van reserveonderdelen voor machines is een tijdkritische activiteit. Met de onvoorspelbare import- en exportprocedures  werd dit een grote zorg en werd besloten om de levering voor EU-klanten naar Nederland te verplaatsen.

Ze besparen nu kosten, hebben voorspelbare leveringstermijnen en hebben het papierwerk op orde. Opgelost zou je  denken… Met de transfer van de activiteiten, kon de handel binnen de EU-grenzen niet worden gefinancierd door de bestaande factuur financiering provider. De klant deed een zoektocht onder financieel adviseurs en een online onderzoek naar   factuur financieringsoplossingen met buitenlandse activiteiten en bezocht de website van Togather Finance.

Het hebben van een duidelijke en transparante communicatie over onze oplossing voor Nederlandse, Britse, Belgische en Duitse gevestigde bedrijven, was de belangrijkste reden om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden voor een samenwerking te verkennen. In maart werd de deal gesloten en kon de klant profiteren van het extra werkkapitaal voor zijn toekomstige internationale groei. Wil je als financieel adviseur meer weten over de problemen die ontstaan door de impact van Brexit en jouw klanten helpen deze op te lossen? Stuur een e-mail naar frank.reijn@togatherfinance.nl en bespreek de mogelijkheden die wij bieden samen met onze moederorganisatie Channel Capital.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]