Van bottleneck-krediet naar meegroei-faciliteit!

Dat inspelen op de ontwikkelingen in de wereldhandel kansen biedt voor ondernemers, bewijst deze trader in commodities op de agriculture/horticulture markt. De ondernemer zag dat door regionale verschuivingen op de markt van commodities kansen om zijn positie in deze markt te versterken. Het werkkapitaal dat nodig is om deze groei te realiseren kon niet door de bank worden verstrekt. Het bestaande krediet bleek de bottleneck om van deze kans te profiteren.

In deze markt staan betalingstermijnen vanuit leveranciers en afnemers onder druk, wat voor ‘traders’ leidt tot een verlenging van de cash conversion.

Een jaar eerder, in een eerdere fase van de onderneming was er al contact met de ondernemer, echter is toen de keuze gevallen op een bank faciliteit. Dat leek toen flexibel en goedkoper. Nu blijkt dat deze faciliteit de bottleneck werd om verder te groeien…..

Vanwege het prettige persoonlijke contact die de ondernemer vorig jaar had met Togather, meldde hij zich opnieuw bij Togather met de vraag of wij een faciliteit konden bieden die meegroeit met de omvang van zijn transacties.

De oplossing was om af te komen van de beknellende bank faciliteit naar de flexibele meegroei faciliteit van Togather. Wij startte aanvankelijk met een faciliteit van 350.000 euro, waarmee de bank kon worden afgelost en de onderneming al direct een extra impuls kreeg in haar werkkapitaal. De faciliteit is zojuist uitgebreid naar 750.000 euro waarmee de ondernemer verder ruimte heeft om te profiteren van de kansen in de markt. En de kosten… De rentecomponent was gelijk aan die van de bank.

Indien de ondernemer van het juiste advies was voorzien en de vergelijking op de juiste meritus had beoordeeld, was de keuze indertijd direct uitgevallen voor de meegroei faciliteit. Dit had de ondernemer meer omzet en marge opgeleverd en bovendien tijd bespaard om opnieuw een uitvraag te doen in de markt.

Een goede adviseur had deze ondernemer direct aan de juiste oplossing kunnen helpen. Een doorlopende werkkapitaalbehoefte invullen met een vaste krediet lijn  of een krediet met aflossingen kan vroeg of laat een nieuwe bottleneck opleveren. Een structurele vraag vergt een structurele oplossing, de meegroei faciliteit van Togather.

Reiken de ambities van jouw klant ook verder dan de bank kan faciliteren en wil je meer weten over de mogelijkheden ?

Neem contact op en bespreek de mogelijkheden voor jou. 

agrarisch
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]