Veilig zakendoen

In deze onzekere tijden, maar ook daarna, blijft het belangrijk om op een veilige wijze zaken te doen. De eerste en misschien ook wel belangrijkste stap daarbij is om te weten met wie je zakendoet. Dit is dan ook één van de punten waar ook wij veel aandacht aan besteden. Het kennen van onze klanten en die van jouw klanten is cruciaal voor ons en voor jou. Helaas is oplichting nog altijd een terugkerend probleem. Wij willen daarom blijven wijzen op een hoe belangrijk het is om bij aanvang van een relatie goed te bekijken wie je contractspartij is en of alle aspecten binnen de aankomende opdracht / order ook wel feitelijk correct en logisch zijn.

In deze tijd van verminderd persoonlijk contact blijft er een verhoogde kans op oplichting. Partijen proberen bijvoorbeeld een (grote) bestelling te plaatsen via online kanalen onder de naam van een bestaande en gerenommeerde (buitenlandse) onderneming. Hierbij wordt meestal de naam van een hooggeplaatst persoon binnen die onderneming misbruikt. Het betreft in het algemeen grote(re) orders. Opvallend is dat men niet onderhandelt over de prijs, kwaliteit of leveringsvoorwaarden, maar gewoon de bestelling wil plaatsen en het snel geleverd wil krijgen.

Het is belangrijk om te weten dat tegenwoordig dergelijke oplichtingszaken op zeer professionele wijze worden voorbereid door middel van bijvoorbeeld speciaal aangemaakte, professionele uitziende websites, emailadressen en telefoonnummers. Alles lijkt vaak legitiem te zijn. Niets blijkt minder waar: de onderneming waarvan de identiteit wordt misbruikt, weet niets van de orders af. En indien bijvoorbeeld de gemelde afleverlocatie nader wordt onderzocht, zal het snel duidelijk worden dat de order ook niet bij deze onderneming afgeleverd zal worden. Middels dit bericht willen wij jou nogmaals adviseren om extra alert te zijn bij grote(re) orders en de identiteit van de kopende partij onverminderd extra goed te checken. Check de ontvangen gegevens van jouw potentiële klant bij het handelsregister of bij een kredietinformatiebureau, maar check ook eens gegevens via Google Search (of er één of meerdere websites zichtbaar zijn bijvoorbeeld) of Google Maps (of de opgegeven afleverlocatie wel logisch is bij de partij die de bestelling plaatst). Togather Finance staat onverminderd voor jou klaar om jou hiermee te helpen.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]