Waarom kiest een internationaal opererende consultancy organisatie met 100 miljoen euro omzet voor Togather Finance?

Het bedrijf: Het bedrijf is een internationale aanbieder van high end financiële en juridische professionals voor internationale financiële dienstverleners die grote projecten uitvoeren op het gebied van compliance, audit, risk, legal etc. Het is voornamelijk actief in Europa, VS en Australië.

Het bedrijf sluit lange-termijn contracten af met zijn klanten om specialisten te leveren voor deze projecten, waarna het via haar uitgebreide pool van kandidaten de juiste specialist (en) kan inzetten. 

Binnen het bedrijf vonden twee belangrijke ontwikkelingen plaats. Enerzijds was er sprake van een snelle groei buiten de thuismarkt (en in een vreemde valuta) en anderzijds was er een wisseling binnen de groep van aandeelhouders. Twee grote aandeelhouders verkochten hun aandelenpakket aan een derde aandeelhouder, tevens de CEO. Deze transactie werd gefinancierd via een private equity investeerder.

Waarom de keuze voor Togather Finance? Via ons PartnerNetwerk kwamen wij met de CEO in contact. Vervolgens hebben we met het bedrijf, de partner en de private equity investeerder verschillende sessies gehad waarbij de strategie, processen, klanten en financiën besproken werden. Er was speciale aandacht voor het werkkapitaal van het bedrijf.

Het bedrijf ontvangt van haar klanten een getekende weekstaat voor alle professionals die het heeft geleverd via een speciaal ontwikkelde onlineportal. Elke vier weken wordt aan de hand hiervan de facturen opgesteld en verzonden. De facturen worden binnen 30-45 dagen betaald. Het bedrijf moet echter de specialisten die het heeft ingezet eerder betalen dan dat de facturen betaald zijn, resulterend in een behoefte aan werkkapitaal. Daarnaast leidt de internationale expansie ook tot een multicurrency behoefte. 

Wij waren in staat de juiste werkkapitaalfinanciering aan te bieden. Daarnaast waren wij in staat om een hoge uitbetaling te realiseren, ontzorging in de uitvoering (wij verzorgen order-to-cash proces) plus een multicurrency oplossing aan te bieden. Het bedrijf koos voor ons vanwege onze dedicated maatwerk oplossing , die voor hen “the most tech-savvy” en “cost effective” was, naast het gebruikersgemak.

Loopt u in de praktijk tegen (internationale) klanten aan die ook de cash conversion cycle willen verkorten om verder te groeien, of heeft u een MBO/MBI traject waarbij werkkapitaal optimalisatie gewenst is of  (een deel van) de financieringsoplossing kan zijn, neem dan contact met ons op om dit te bespreken.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]