“Werkkapitaal om de groeiambities waar te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de relatie”

Peter van der Wilk

Mede-eigenaar - Westland Accountancy

“De Kredietcoach van het Westland’

Naast mijn functie als mede-eigenaar van een accountantskantoor begeleid ik als kredietcoach diverse ondernemers. Welke financieringsmogelijkheden zijn er en welke gevolgen hebben deze op de situatie van mijn relatie van dat moment. Een van mijn relaties zit middenin een enorme groei en wilde haar positie in de markt blijven verhogen. Toen deze kans zich voor deed in de vorm van een nieuwe opdracht vanuit de overheid heeft ze mij betrokken in haar groeiplannen. Zoals bekend hanteert de overheid veelal betalingstermijnen van gemiddeld 90 dagen. Dit zou een belangrijk obstakel zijn in haar groeiambities. Immers heeft ze werkkapitaal nodig om door te kunnen investeren. Zodoende ben ik gevraagd om drie partijen uit de financieringsmarkt te benaderen om te bekijken welke het meest aansluit bij de behoefte van mijn relatie.

Al vrij snel werd ons duidelijk dat Togather het meeste aansluit op de behoefte van mijn relatie. Werkkapitaal om de groeiambities waar te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de relatie met haar klanten. Togather is de enige factoraar die klanten niet informeert en benadert over de verkoop van de facturen van hun relatie. De klant blijft gewoon betalen op de rekening van de relatie. Deze werkwijze is doorslaggevend geweest in het maken van de keuze.

Naast een innovatief product, welke duidelijk is afgestemd op ondernemers, zijn we ook te spreken over het contact met de medewerkers van Togather. Vriendelijk, adequaat en klantgericht. Als accountant/kredietcoach beveel ik Togather van harte aan iedere MKB-er met groeiambities.

[15]
[15]
[vgoAlias]
[vgoAlias]
[id^="_form"]
[id^="_form"]
[id$="_submit"]
[id$="_submit"]
[^;]
[^;]
['on' + event]
['on' + event]
[?&]
[?&]
[^&#]
[^&#]
[(d+)]
[(d+)]
[i]
[i]
[results[1]]
[results[1]]
[elem.name]
[elem.name]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-'&=]
[+_a-z0-9-']
[+_a-z0-9-']
[a-z0-9-]
[a-z0-9-]
[a-z]
[a-z]
[el.name]
[el.name]